Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Υπάρχει ελπίδα...

Έμεινα έκθαμβος σήμερα.... Εγώ που είχα φτάσει σε σημείο να απογοητεύομαι με τα παιδιά του σήμερα... Που δεν έβλεπα τίποτε το ιδιαίτερο και αξιόλογο στο μέσο όρο των παιδιών γύρω στα δώδεκα λίγο κάτω και περισσότερο πάνω.... Να που σήμερα αν φορούσα καπέλο θα το έβγαζα σε ένδειξη σεβασμού σε δυο παιδιά...
Τι το ιδιαίτερο είχαν αυτά τα δύο παιδιά; Τίποτε... Αυτό ήταν αποκάλυψη... Δυο παιδιά συνηθισμένα που κατέβαιναν τον δρόμο προς το μέρος μου πίνοντας το καθένα το αναψυκτικό του στο αλουμινένιο κουτάκι.... Και ώ του θαύματος!!!..... Ο θόρυβος με κατέπληξε και γύρισα να κοιτάξω προς το μέρος τους ενώ είχαν φτάσει στο σταυροδρόμι... Θόρυβος από τα αλουμινένια κουτάκια που τσακίζονταν κάτω από τα πόδια τους.... Για να τα δω να καταλήγουν συμπιεσμένα στον μπλε κάδο ανακύκλωσης κοντά τους!
Η απόλυτη περιβαλλοντολογική συνείδηση... Όχι μόνο ανακύκλωση αλλά και μείωση του όγκου των απορριμάτων!!!! Δεν μπόρεσα να μην τους εκφράσω τον θαυμασμό μου!!! Τους πλησίασα και τους είπα μπράβο για αυτό το μικρό μεγάλο πράγμα που κάνουν για όλους μας... Μπράβο σ' αυτά τα παιδιά... Μπράβο στους γονείς ή τους καθηγητές τους ή και τους μεν και τους δε, αφού κατάφεραν να περάσουν αυτό το τόσο σημαντικό μήνυμα στα παιδιά αυτά... Κι ευχαριστώ αυτά τα παιδιά που μου έμαθαν ότι υπάρχουν παιδιά που διαφέρουν για να ανεβάζουν τον μέσο όρο εκτίμησης από μέρους μας... Που μου έδειξαν έμπρακτα πως υπάρχει ακόμα ελπίδα...

42 σχόλια:

  1. Ε ναι....
    Τα παιδιά τώρα ξέρουν...
    και κακώς νόμιζες πως δεν είναι καλά...
    Είναι όλα τους υπέροχα.....
    Αν καμιά φορά δεν το δείχνουν φταίνε οι γονείς τους.....

    :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα παιδιά είναι η ελπίδα προσωποποιημένη. Δηλώνω υπερβολικά ευτυχής που 'χω να κάνω με μικρές ηλικίες και με κάνουν περήφανη καθημερινά! Ειδικά φέτος νιώθω πιο περήφανη από ποτέ, όταν βλέπω τα πρωτάκια να ανακυκλώνουν, να φροντίζουν για την καθαριότητα του χώρου τους, να τρέφονται σωστά... :) Αλλά πώς να μη συμβεί αυτό; "Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα" και συμπεριφέρονται ανάλογα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και υπάρχουν τόσα πολλά!
    Μόνο που δεν κάνουν θόρυβο για να ακουστούν.
    Είναι αυτά που αξιώθηκαν να έχουν σωστούς γονείς και δασκάλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προσωπικά, έχοντας κι ένα γιο που έχει φύγει πλέον από την εφηβεία, πάντα είχα εμπιστοσύνη στους νέους μας.
    Απλά χρειάζεται πολλές φορές να "μάθουμε" τη γλώσσα τους, να μάθουμε να ερμηνεύουμε τη σκέψη τους (και κρυφά πολλές φορές να αισθανόμαστε ότι κάπου βοηθήσαμε κι εμείς στο να γίνουν αυτοί που είναι- είτε σαν τα παιδιά που συνάντησες, είτε σαν κάποιοα άλλα...)

    Καλημέρα
    Καλό Σ/Κ :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα παιδιά στις μικρές ηλικίες έχουν ... ένστικτο, με τα χρόνια μαθαίνουν όπως οι μεγάλοι τους δείχνουν να το κρύβουν. Είναι απόλαυση να τα "βλέπεις" πριν το κρύψουν.

    Καλημέρα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα παιδιά είναι τόσο καλύτερά μας! Τουλάχιστον δυναμικά... Από εμάς εξαρτάται αν θα καλλιεργήσουμε με το σωστό τρόπο το θαύμα που έχουν μέσα τους, ή αν θα έχουμε την ικανότητα να το δούμε... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα καλα ΠΑΙΔΑΚΙΑ....τα ζηλευω!!!

    ΕΓΩ ΠΕΤΩ ΑΚΟΜΑ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ...στα σκουπιδια!!!
    ντρεπομαι ΤΩΡΑ!!!
    ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΩ ΠΙΑ!!!!
    ευχαριστιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. aKanonisti

    Κι εγώ πιστεύω ότι φταίνε οι γονείς τους.....

    marilia

    Με σωστούς εκπαιδευτικούς σαν εσένα γίνονται ελπίδα

    kariatida62

    Ξεκάθαρα.... Αν εμείς είμαστε άσχημα πρότυπα...

    Γιαγιά Αντιγόνη

    ...και γιαγιάδες σαν εσένα που υπήρξαν μάνες υποδειγματικές....

    Βάσσια

    Σωστά...να "μάθουμε" τη γλώσσα τους. Να χρησιμοποιήσουμε αυτή την γλώσσα... αλλά για να τους διδάξουμε χωρίς πίεση και καταπίεση σωστά πράγματα και συμπεριφορές.

    meggie

    Νομίζω πως έχεις απόλυτο δίκιο... Το ένστικτο που δεν κάνει λάθος.... Αλλά που πνίγεται όταν μεγαλώνουμε και ξεχνάμε πώς είναι να είσαι παιδί...

    Χριστιάνα

    Έτυχε όσο είμαι στο internet cafe' να βλέπω γύρω μου ως επί το πλείστον παιδιά αδιάφορα, ανάγωγα, ανεκπαίδευτα... Με είχε επιρρεάσει... Αλλά το σφάλμα δεν είναι δικό τους... Είναι η αδιαφορία από το σπίτι, αλλά και η ανικανότητα από την εκπαίδευση, που τα φέρνει σε αυτή την κατάσταση...

    iamaticus

    Κι εγώ ντράπηκα!!!
    Και υποσχέθηκα να μην ΤΟ ΞΕΧΑΣΩ ΠΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με τα παιδιά είμαστε αδύναμοι να συν-ομολογήσουμε το "ευτυχώς" ή "δυστυχώς". Μόνο μια λεξούλα με ιδιαίτερη δυναμική μετά από σωρεία προσπαθειών και επιδαψιλεύοντος θάρρους: "Μακάρι"...
    Ελπίζω το στιγμιότυπο να είναι προς μίμηση και επανάληψη!

    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι νέοι είναι 1000 φορές καλύτεροι από μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ αισιόδοξο κείμενο αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι η εμπειρία μου με ανθρώπους αυτής της ηλικείας είναι μικρή. Οταν βλέπω κάποιον στο δρόμο και κάνει κάτι σχετικό τον συγχαίρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. εγω για μπανιο που πηγ ατην κυρικαη διπλα μου ηταν ενα παιδακι 7 -8 χρονων και ζητησε απο την μανα του μια σακκουλα να μαζεψει ολα τα αποτσιγαρ αδιοτι του την εσπαγε να τα παταει !!!
    τρομερος ετσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ....
    ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΡΑ ΣΑΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΑΖΕΨΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΗΓΑ ΣΕ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟ.... (ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΜΕΝΩ ΕΚΤΟΣ ΒΟΛΟΥ ΣΕ ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΑΜΙΣΥ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΚΕΙ)...
    ΤΥΧΑΙΟ;;;; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ....

    επί λέξει

    Μακάρι να ήταν όλα έτσι... Μακάρι να "κολλήσουν" την όμορφη αυτή "αρρώστια" τους στα υπόλοιπα όπως κολλούν το ένα με το άλλο τις επιδημίες...

    Ασκαρδαμυκτί

    Κάποιοι νέοι είναι 1000 φορές καλύτεροι από μας! Και εμείς όμως νέοι είμαστε.... Πόσο φροντίσαμε να είναι οι σημερινοί νεότεροι από εμάς καλύτεροι;;;;

    ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk)

    Εγώ όπως γράφω τους είπα με την καρδιά μου ΜΠΡΑΒΟ. Καλά κάνεις και δίνεις τα συγχαρητηρια όταν ταιριάζει... Να νοιώσουν ότι αυτό που κάνουν γίνεται αντιληπτό και έχει αξία για όλους...


    Skouliki

    Τρομερός δεν λες τίποτε... Ντρέπομαι που πετάω κι εγώ ψόπες που και που...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βασικά η πρώτη σκέψη που έκανα σαν διάβαζα αυτήν την ανάρτηση είναι, πως γίνεται ένας άντρας 40κάτι να είναι απογοητευμένος με τα παιδιά +/-12 χρονών. Και μάλιστα, να μην ντρεπέται καθόλου γι' αυτό και να το λέει δημόσια. Δηλαδή, έτσι για να έχουμε καλό ρώτημα, τι περιμένεις από τα δωδεκάχρονα; Να γράφουν μονογραφίες; Ή να κάνουν χημικά πειράματα; Και είσαι απογοητευμένος επειδή δεν το κάνουν; Το πρότυπο αυτό που έχεις για τα δωδεκάχρονα εκπορεύθηκε από τον θεό; ή εσύ το έπλασες; Τελοσπάντων ΠΩΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΓΕΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ. Αυτό μόνο θέλω να μάθω.
    (Ή είναι μήπως κάποιο κρυφό ένστικτο διεκδίκησης ως πατέρας και δεν μας το λες; Δηλαδή είναι απογοήτευση ή μήπως παράκουση ότι δεν ανταποκρίνονται στις ΔΙΚΕΣ σου απαιτήσεις).

    "Εγώ που είχα φτάσει σε σημείο να απογοητεύομαι με τα παιδιά του σήμερα... Που δεν έβλεπα τίποτε το ιδιαίτερο και αξιόλογο στο μέσο όρο των παιδιών γύρω στα δώδεκα λίγο κάτω και περισσότερο πάνω...."
    Πραγματικά διαβάζω και ξαναδιαβάζω αυτό το κομμάτι και δεν μπορώ να το πιστέψω ότι κάποιος νιώθει έτσι.
    Αλλά σε ρωτώ: εσύ ποιος είσαι που έκρινες τα μικρά; Και μάλιστα "σε απογοήτευσαν"; Αλλά μετά, σε έκαναν να νιώσεις καλά, και τους είπες "μπράβο". Εσύ είσαι ο κριτής των μικρών, και εσύ ο εκπαιδευτής τους που θα τους δώσει την καραμέλα (ως "ευχαριστώ" εδώ).

    Και έτσι για να κλείσω ευγενικά. Από μικρός όσους τύγχαναν στο δρόμο μου που σου έμοιαζαν τους έκανα πέρα και δεν τους λογάριαζα καν. Γι αυτό και 5 χρόνια τώρα κάνω ανακύκλωση και προσέχω να μην ρίχνω γόπες.
    Au revoir

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γράφεις στα σχόλιά σου: "Να νοιώσουν ότι αυτό που κάνουν γίνεται αντιληπτό και έχει αξία για όλους..." γιατί έχεις την εντύπωση ότι τα παιδιά είναι σκύλοι και με το ευχαριστώ σου τα εκπαιδεύεις; Νομίζεις πως το κάνουν για σένα; Ή μήπως το κάνουν για να τους πεις εσύ το "μπράβο"; Είμαι σίγουρος πως μετά που τους είπες το ευχαριστώ αυτοί σε σχολίασαν και σε κοροίδεψαν. Και με το δίκιο τους τα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Haris

    Αν τύχαινε να έβλεπες και εσύ γύρω σου παιδιά της ίδιας ηλικίας να φέρονται ανόητα και χωρίς ίχνος καλλιέργειας θα απογοητευόσουν το ίδιο... Δεν κατέχω την απόλυτη αλήθεια ούτε το μαγικό πρότυπο και δεν ξέχασα πως υπήρξα παιδί... Δεν ήμουν "φυτό" όμως μια στοιχειώδη ευγένεια και καλή συμπεριφορά την είχα... Όπως πολλοί της γενιάς μου... Και με ωφέλησε... Ούτε το μπράβο μου περίμεναν σαν εκπαιδευτική καραμέλα τα παιδιά ούτε το έδωσα σαν κάτι τέτοιο.... Απλά το ένοιωσα και το έκανα... Και το εκτίμησαν να είσαι σίγουρος/η... Απο το χαμόγελό τους μπόρεσα να κρίνω... Πάντως μόνο κακοπροαίρετο άτομο θα σχολίαζε έτσι... Όπως και να έχει ευχαριστώ για το σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι κακοπροαίρετος ρε; Εδώ σου έγραψα ένα ολόκληρο κατεβατό για να δικαιολογήσω την άποψή μου. Και εσύ το μόνο που έχεις είναι να με πεις κακοπροαίρετο; Όποιος δεν σέβεται την πολεμική που γίνεται εναντίον του δεν είναι άξιος για πολέμους. Και κακοπροαίρετος γιατί; Τάχα είσαι καποιος και εγώ σε ζήλεψα για την επιτυχία σου και γι αυτό ήρθα με κακή προαίρεση; Ε ρε ψώνια.

    Λες: "Αν τύχαινε να έβλεπες και εσύ γύρω σου παιδιά της ίδιας ηλικίας να φέρονται ανόητα και χωρίς ίχνος καλλιέργειας θα απογοητευόσουν το ίδιο..."
    Αυτά τα παιδιά (τα +/-12) ΔΕΝ είναι της ίδιας ηλικίας μαζί σου. Δεν ξέρω αν το κατάλαβες, αλλά εγώ θεώρησα αναγκαίο να στο πω. Εσύ γέρασες, αυτά τώρα μεγαλώνουν.

    Λες: "Δεν ήμουν "φυτό" όμως μια στοιχειώδη ευγένεια και καλή συμπεριφορά την είχα... Όπως πολλοί της γενιάς μου... "
    Και αυτό τι σημαίνει ρε Γκεστάπο; Ότι πρέπει να είναι και όλοι οι άλλοι σαν τα μούτρα σου;

    Λες: "Ούτε το μπράβο μου περίμεναν"
    Να είσαι σίγουρος γι αυτό.

    Λες: "καραμέλα τα παιδιά ούτε το έδωσα σαν κάτι τέτοιο.... Απλά το ένοιωσα και το έκανα... Και το εκτίμησαν να είσαι σίγουρος/η..."
    Ναι και γω είμαι σίγουρος γι αυτό χεχε

    "Όπως και να έχει ευχαριστώ για το σχόλιο. "
    Μου αρέσουν οι χριστιανικού ήθους τύποι.

    Εδώ τριγύρω θα μαι. Au revoir.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Άσε που αυτό που λες: "Ούτε το μπράβο μου περίμεναν σαν εκπαιδευτική καραμέλα τα παιδιά ούτε το έδωσα σαν κάτι τέτοιο..." αντιφάσκει με αυτό που έλεγες σε προηγούμενο σχόλιό σου. Εκεί λες: "Να νοιώσουν ότι αυτό που κάνουν γίνεται αντιληπτό και έχει αξία για όλους..." Αυτά δεν είναι ένα είδος ανταπόδοσης; Το ευχαριστώ σου, που δίνεται για να νιώσουν ότι γίνεται αντιληπτό, μοιάζει με τις λιχουδιές στα τσίρκα ζώων. Βρομάει αυτή η ανάρτηση. Βρομάει αλήθεια. Εκπαιδευτή ανθρώπων. Εκπαιδευτή παιδιών (δεν ξέρω αν αυτό το καταλαβαίνεις, αλλά αυτές είναι μεγάλες βρισιές).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν σε έβρισα και δεν δέχομαι τις βρισιές σου... Δεν γνωριζόμαστε κι από χθες για να παίρνεις το δικαίωμα να ανεβάζεις τους τόνους. Μπορούμε να διαφωνούμε πολιτισμένα αλλά μάλλον δεν είναι στην δική σου ιδιοσυγκρασία κάτι τέτοιο... Κλείσε την μύτη λοιπόν και πήγαινε κάπου αλλού που μυρίζει όμορφα... Δεν προβληματίζομαι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Α συγνώμη που δεν σε ρώτησα αν θα ανεβάσω τους τόνους. Αλλά ξέχασα. Ποτέ δεν ρώτησα για κάτι τετοιο.
    Μπορείς να διαφωνείς πολιτισμένα, ρε, εσύ που είσαι εκπαιδευτής παιδιών; Εσύ που είσαι απογοητευμένος από τα παιδιά των 12 ετών;;;;;;!!!!!!!! Τι το καλό μπορείς να έχεις πάνω σου;;
    Όσο για το ότι δεν προβληματίζεσαι τώρα: μα αυτό είναι ολοφάνερο. Επειδή δεν προβληματίστηκες ποτέ σου έφτασες εδώ που είσαι.

    υ.γ 1: δεν απάντησες σε ούτε ένα από τα επιχειρήματά μου. Αυτό μου δίνει το δικαίωμα -κι ας μην θες εσυ- να αλλάξα συμπεριφορά.

    υ.γ 2: έχω αποθηκεύσει το λινκ για την ανάρτησή σου και την έχω αντιγράψει και σε χαρτί για να έχω να την δείχνω. Δεν ξέρω αν κατάλαβες πόσο προβληματικός είναι ο χαρακτήρας σου για την ψυχολογία. Είσαι από αυτούς που κάνουν πως και πως για να τους μελετήσουν.

    υ.γ 3: θα φύγω άμα θέλω. Από την στιγμή που γράφεις δημόσια τα ...αυτά τελοσπάντων που θες να πεις, πρέπει να δέχεσαι και την όποια κριτική. Και η απόψεις σου και η συμπεριφορά σου δεν με αφήνουν να φύγω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Διάβασα με ενδιαφέρον την ανάρτηση, αλλά με πολύ πικρία είδα εκ των υστέρων τη διαφωνία με το Haris στα σχόλια.
    Και λέω με πικρία, γιατί προτιμώ τους ανθρώπους, που όταν διαφωνούν έχουν τρόπους, και όχι Γκεσταπίτικες τακτικές, για τις οποίες μάλιστα κατηγορούν άλλους.
    Haris:
    Κάνεις 5 χρόνια ανακύκλωση και προσέχεις να μη ρίχνεις γόπες. Αυτά όμως είναι αντικείμενα.
    Μακάρι να έκανες αντί για ανακύκλωση, διάλογο με τους ανθρώπους και αντί να μη ρίχνεις γόπες, να μην έριχνες φαρμάκι σε ανθρώπους. Γιατί αυτό ακριβώς έκανες. Άφησες αιχμές, μίλησες άσχημα, έβρισες, δεν διάβασες, δε κατάλαβες, δεν άκουσες, δεν ξαναδιάβασες, είσαι αυτός που ξέρει τα πάντα και ευτυχώς ξέρει να γράφει και θα είναι τριγύρω. Φυσικά και είσαι κακοπροαίρετος και εάν ανοίξεις οποιοδήποτε λεξικό θα βρεις την απόδειξη (http://el.wiktionary.org/wiki/%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%82). Ο ειρμός σου θυμίζει αφέλεια, και ελπίζω το link που κράτησες για να το δείχνεις, να τους το δείχνεις ολόκληρο, μαζί με τα σχόλια και να μη τους κρύβεις ποιος ακριβώς είσαι. Πέρα από την ανάρτηση, που είναι δημόσια, και τα δικά σου σχόλια είναι δημόσια και να είσαι σίγουρος, πως όποιος διαβάζει καταλαβαίνει κι εσένα και το Drmakspy και δε χρειάζεται να υποδείξεις τίποτα απολύτως, ώστε να έχουν καταλάβει ήδη.
    Εμένα μ' ενόχλησες, γι αυτό σχολιάζω. Όπως μ' ενοχλούν όλοι όσοι χρησιμοποιούν το λεξιλόγιό σου, υποδεικνύοντας διαρκώς, μην ακούγωντας τίποτα και κανένα και μιλούν, μιλούν, μιλούν διαρκώς.
    Και κρατώντας το σχόλιο σου "Όποιος δεν σέβεται την πολεμική που γίνεται εναντίον του δεν είναι άξιος για πολέμους" σου λέω. Εγώ θα δεχτώ οποιαδήποτε πολεμική για το σχόλιο μου. Θα μου θέσεις όμως τους όρους του πολέμου και θα το κάνουμε όπου αλλού εσύ μου υποδείξεις, έξω από εδώ, γιατί πολύ το ξεφτιλίσαμε και δεν έχουμε ούτε εγώ ούτε εσύ το δικαίωμα.
    Αν εγώ ή εσύ έχουμε απωθημένα με τη γκόμενα ή με τους γονείς μας, που μας κακοποιούσαν, οι υπόλοιποι δεν είναι υποχρεωμένοι να μας ανέχονται και να διαβάζουν τα παιδιαρίσματά μας.
    Παιδιαρίσματα;;; Πιπέρι στο στόμα μου!!!
    Λες να έχω κι εγώ κάτι με τα παιδιά;;;

    I Neraida Pou Se Ederne Mikro....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Έτρεξε να βάλει αποσιωπητικά συμφωνίας ο τύπος. Κατάλαβες; Μέχρι τώρα δεν "έπεφτε στο επίπεδό μου" και δεν μου απαντούσε. Μήπως όμως στα επιχειρήματά μου απάντησε; Μήπως στις ερωτήσεις μου; Όχι φυσικά. Γι αυτό μετά άλλαξα τόνους, γιατί αηδιάζω κάτι τέτοιες συμπεριφορές.

    Εσύ, ανώνυμη (σωστά;) έγραψες ένα ολόκληρο κατεβατό για να με προτρέψεις στην ευγένεια και να με προκαλέσεις να "πάμε" αλλού;
    Και ποιος σου εγγυήθηκε εσένα ότι κατάλαβες τον οικοδεσπότη μας καλύτερα από μένα; Και ποιος εγγυήθηκε στον οικοδεσπότη μας ότι γνωρίζει τόσο καλά τον εαυτό του ώστε να γνωρίζει τα βαθύτερα κίνητρα των πράξεών του. Δεν λέω πως τα κατάλαβα εγώ, αλλά προσωπικά, σε αντίθεση και με τους δύο σας, μιλώ συγκεκριμένα, με επιχειρήματα, και όχι με γενικές αναφορές στην ευγένεια και στο πως πρέπει να είμαι.
    Τέσπα, δεν σε ξέρω, δεν με ενδιαφέρεις. Ο ιδιοκτήτης του μπλογκ με ενδιαφέρει. Και αν ψάχνεις για πολέμους κανόνισε να είναι το σπαθί σου ατσαλένιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Στο προφίλ σου Harris http://www.blogger.com/profile/09163156117427220389 και συγκεκριμένα στο
    Για Μένα (για σένα δηλαδή) γράφεις:
    "Δεν με ενδιαφέρει αν παίρνει κανείς τον εαυτό του στα σοβάρα. Εμένα δεν θέλω να με παίρνουν στα σοβαρά".
    Δε μου εγγυάται λοιπόν κανένας ότι έχω καταλάβει τον οποιονδήποτε. Απλά, σε κάποιες περιπτώσεις όπως η δική σου, ακολουθώ κατά γράμμα, αυτό που μου υποδεικνύουν, κάποιους δηλαδή να μη τους παίρνω στα σοβαρά.
    Ο καθένας εξάλλου γνωρίζει τον εαυτό του καλύτερα, όπως κι εσύ φαντάζομαι.
    Τα επιχειρήματα , που ισχυρίζεσαι, τα επινόησες από φαντάσματα, τα οποία επίσης επινόησες. Έβγαλες συμπεράσματα από προτάσεις και λογύδρια πάνω σε άτοπα και ανύπαρκτα συμπεράσματα σου. Μείωσες ανθρώπους, δε κολλώνεις πουθενά, τα έχεις με το σύμπαν και σου φταίνε όλα. Στον εαυτό σου εσωτερικά έψαξες; Αν ενοχλούσαν εσένα, με το τρόπο που εσύ το κάνεις, στο δικό σου blog, εκτός αν είσαι ο Θεός και συμφωνούν όλοι μαζί σου, πως θα ένιωθες; Τι πρωτόγνωρα πράγματα σου λέω εεε;;; Οι υπόλοιποι είναι οι κακοί......., εμείς άγιοι......
    Το μόνο, που θα σου πω, είναι ότι η ανωνυμία του Internet έχει βλάψει πολλούς και πολύ. Η ανωνυμία όμως σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στη δική σου, μπορεί να αρθεί και να έχουμε περίεργες εμπλοκές.
    Μάλλον ασχολήθηκα πολύ για κάποιον που δε θέλει να το παίρνουν στα σοβαρά.
    Και γιατί άραγε να το κάνω εγώ;
    Ελπίζω τέλος, ο εγωϊσμός σου, να σου επιτρέψει να υποχωρήσεις και να μην έχουμε περίεργες εμπλοκές.
    Γιατί υπάρχουν και όρια στα οποία δεν παίρνεις κάποιον στα σοβαρά.
    Το σπαθί μου μάλλον είναι ατσαλένιο, το δικό σου φαντάζει χάρτινο. Και εάν βλέπω την ηλικία σου σωστά στο προφίλ σου, ελπίζω και εύχομαι να μην είσαι χαρακτηριστικό δείγμα της δικής σου γενιάς, γιατί θα απογοητευτώ κι εγώ με τη σειρά μου για τα 12*2 +/-.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεν κατάλαβα καλά, με απειλείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεν είναι απειλή Haris, είναι απλά προειδοποίηση. Ο καθένας δικαιούται μια προειδοποίηση, ακόμα κι αν δεν την αξίζει. Για να μη πεις εκ των υστέρων ότι δεν το έκανα και βρέθηκες μπλεγμένος.
    Επειδή το καθετί έχει τα όρια του κι εσύ τα ξεπέρασες πολλές φορές.
    Και επειδή η ανωνυμία του Internet, που "μπορείς να λες" ότι δε μπορείς στη πραγματική σου ζωή, πρέπει να σταματήσει.

    Υ.Γ.
    1. Διάβασα το 8 σου στις 02/02/2010 http://harishome.blogspot.com/2010/02/8.html και θα αρχίσω να στέλνω προσκλήσεις με το link σε όλους τους γνωστούς μου να σχολιάσουν. Πολύ ενδιαφέρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο μαζί σου. Δεν με αφοράς καθόλου. Εσύ αν θες συνέχιζε να γράφεις και να νομίζεις πως με απειλείς.


    Α και ευχαριστώ που τα διάβασες, για τον κόπο σου να τα στείλεις και αλλού και χαίρομαι που το βρήκες ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμη/ε φίλη/ε

    Εγώ έπαψα να σπαταλώ τον χρόνο μου με δαύτον... Ακόμα και στο κινέζικο οροσκόπιο ΒΟΔΙ είναι... Όπως στους τρόπους του... Το κόμπλεξ του πιθανόν προέρχεται από τον αριθμό των ατόμων που σχολιάζουν τα κείμενά του τα τόσο ενδιαφέροντα κατά την γνώμη του... Σκοτώνονται να πάρουν θέση οι δυό τρείς τους.... Τα αποσιωπητικά μου τον μάραναν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Από όλα τα δικά μου πράγματα που διάβασες (όσα στο μπλογκ μου και εδώ στα σχόλια σου) το μόνο που κατάφερες να βρεις να με χτυπήσεις (όπως εσύ νομίζεις) είναι τα λίγα μου σχόλια; Τίποτε άλλο;
    Αυτό βασικά με τιμά διότι έτσι μόνος σου βάζεις την διαχωριστική γραμμή ανάμεσά μας. Εγώ κρίνω με επιχειρήματα και εσύ με τον αριθμό των σχολιων.

    Αλλά ακόμα και αν το αποδεκτώ αυτό ως σοβαρή κριτική, σου λέω πως πολύ εύκολα μπορώ να σου αποδείξω ότι ακόμα και σε αυτόν τον τομέα υπερέχω από σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Haris γνωρίζεις προσωπικά το drmakspy, σου έχει κάνει κάτι συγκεκριμένο; Ρωτάω, γιατί τέτοιο μένος και τέτοια εμμονή, δύσκολα εξηγούνται. Επειδή εσύ βρήκες επιχειρήματα όπως λες, κάποιοι άλλοι λένε ανακάλυψες, πρέπει να σε ακολουθούν όλοι, λες και είσαι το κέντρο του κόσμου; Κάνε μια βόλτα στα blogs να δεις τι χειρότερο κυκλοφορεί, που σε ενοχλεί πραγματικά και δώσε μια στον εγωϊσμό σου, μπας και σου ανοίξουν και τα μάτια. Δε χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα, έχουν καταλάβει όλοι, ευτυχώς για σένα... Καταλάβαμε που έκανε "λάθος" ο drmakspy και νιώσαμε τη δύναμη του "zorro haris". ΟΚ; Αν δε σου αρκεί, πρέπει να απαντήσεις αν τον γνωρίζεις προσωπικά, γιατί αλλιώς χρειάζεσαι ειδικό.
    H, όπως Haris (better than Z, like Zorro).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δεν είχα σκοπό να σου ξανα-απαντήσω ανώνυμη, αλλά σήμερα έχω ορεξούλες.
    (για να εξηγήσω αυτό το σχόλιό μου: σχολιάζω, γραμμή προς γραμμή, αυτά που έγραψες -αυτό ισχύει και για τα παλαιότερά μου εδώ μέσα).

    Λοιπόν: είτε "βρήκα" τα επιχειρήματα, είτε τα "ανακάλυψα" όπως λες, μικρή η διαφορά, διότι και στις δύο περιπτώσεις δεχόμαστε πως αυτά υπάρχουν.

    Ζήτησα να με ακολουθήσει κανείς σε οτιδήποτε; Απλά επισήμανα την θέση μου, η οποία βρίσκεται σε αντίθεση με αυτή του οικοδεσπότη μας, την οποία, επαναλαμβάνω, κυρίως εκείνος την ανέδειξε. Εγώ έχω επιχειρήματα (τα οποία ουτε εσύ, ούτε ο ίδιος δεν τα αναίρεσε), ενώ εκείνος νομίζει ότι κάνει κάτι με το περιφρονεί τα λίγα μου σχόλια. Φυσικά, μια απλή διαδρομή στο μπλογκ μου, κοιτάζοντας και μόνο τα σχόλιά μου, θα τον απογοητεύσει.

    Τι ακριβώς εννοείς, με το να κάνω μια βόλτα στα μπλογκς να δω "τι χειρότερο υπάρχει"; Προσωπικά, αν κάποιος που υποτίθεται με υποστηρίζει, έλεγε κάτι τέτοιο θα τον έδιωχνα από κοντά μου, γιατί δεν είναι και πολύ υπέρ μου.
    Να δώσω μια στον εγωισμό μου; Να μου ανοίξουν τα μάτια; Πώς; Με το να δω τα χειρότερα όπως λες μπλογκς; Έτσι ανοίγουν τα μάτια για σένα;

    Σπανίως χρησιμοποιώ την λέξη "απόδειξη" και τις άλλες συγγενικές της. Την έγραψα εδώ, απλά διότι ο αριθμός των σχολίων είναι κάτι το μετρήσιμο, οπότε μπορεί όντως να αποδειχθεί. Και αυτό επαναλαμβάνω, έπειτα από το ερέθισμα που μου έδωσε ο ίδιος ο οικοδεσπότης μας, σχολιάζοντας τα λίγα μου σχόλια, και την υποβόσκουσα αντίληψή του ότι αυτά είναι απόδειξη "αξιότητας" κάποιου μπλογκερ.

    Αν νομίζεις πως γράφω ότι γράφω εδώ για να καταδείξω το "λάθος" οποιουδήποτε, μάλλον δεν κατάλαβες.

    Δεν ξέρω αν το κατάλαβες, αλλά μου συμπεριφέρεσαι όπως με κατηγορείς πως συμπεριφέρομαι εγώ στον drmakspy. Φυσικά αυτό για μένα είναι ψιλά γράμματα και δεν με νοιάζει καθόλου, ωστόσο εσύ δεν απορείς με τον εαυτό σου που συμπεριφέρεσαι "τόσο άσχημα" όπως ουσιαστικά μου καταλογίζεις, όπως εγώ;

    Δεν "πρέπει" να κάνω τίποτα απέναντί σου. Ούτε φυσικά να απαντήσω στην ερώτησή σου, γι αυτό και δεν θα απαντήσω. Σου επαναλαμβάνω, έκατσα να σου απαντήσω, απλά και μόνο επειδή είχα όρεξη, αλλιώς δεν θα το έκανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Γεια σου Haris,
    Χαίρομαι που ξανασυναντιόμαστε!
    Αν και δε σεβάστηκες αυτό που σου είχα ζητήσει "Θα μου θέσεις όμως τους όρους του πολέμου και θα το κάνουμε όπου αλλού εσύ μου υποδείξεις, έξω από εδώ, γιατί πολύ το ξεφτιλίσαμε και δεν έχουμε ούτε εγώ ούτε εσύ το δικαίωμα", επιλέγοντας ξανά το εδώ.
    Σήμερα έχω κι εγώ ορεξούλες, τι σύμπτωση.
    (για να εξηγήσω αυτό το σχόλιό μου: σχολιάζω, γραμμή προς γραμμή, αυτά που έγραψες).
    Λοιπόν: είτε "βρήκα" τα επιχειρήματα, είτε τα "ανακάλυψα" όπως λες, μικρή η διαφορά, διότι και στις δύο περιπτώσεις δεχόμαστε πως αυτά υπάρχουν. - Μικρή η διαφορά για σένα μόνο, και μόνο εσύ πιστεύεις και δέχεσαι ότι υπάρχουν. Πριν τοποθετηθείς υπήρχαν 11 άλλοι που σχολίασαν, μετά σταμάτησαν. Η λέξη απαξίωση σου λέει κάτι;

    Ζήτησα να με ακολουθήσει κανείς σε οτιδήποτε; Απλά επισήμανα την θέση μου, η οποία βρίσκεται σε αντίθεση με αυτή του οικοδεσπότη μας, την οποία, επαναλαμβάνω, κυρίως εκείνος την ανέδειξε. Εγώ έχω επιχειρήματα (τα οποία ουτε εσύ, ούτε ο ίδιος δεν τα αναίρεσε), ενώ εκείνος νομίζει ότι κάνει κάτι με το περιφρονεί τα λίγα μου σχόλια. - Εκείνος απλά αμύνεται, χωρίς απλά να θέλει να απαντήσει σε οποιονδήποτε κακοπροαίρετο σαν κι εσένα μπαίνει στο blog του και θέλει να επιβάλλει τη γνώμη του, που όλοι οι προλαλήσαντες απαξιώνουν. Και δε χρειάζεται κανείς να σου αναιρέσει τα επιχειρήματα σου, δικά σου είναι καν' τα ότι θέλεις, δε στο ζήτησε κανείς.

    Να δώσω μια στον εγωισμό μου; Να μου ανοίξουν τα μάτια; Πώς; Με το να δω τα χειρότερα όπως λες μπλογκς; Έτσι ανοίγουν τα μάτια για σένα; - Τα μάτια ανοίγουν, όταν βλέπεις τι πραγματικά σου φταίει, και όχι όταν βρίσκεις κάτι που σ΄ενοχλεί και απλά επιτίθεσαι ανώνυμα. Αλλά μάλλον ανήκεις στη κατηγορία των "μεγαλόψυχων", που δίνουν μια ακόμη ευκαιρία στους μικρόψυχους... Μέσα σου κοίταξες τελευταία ή τα έχεις βρει τόσο πολύ με τον εαυτό σου, που δε σου χρειάζεται;

    Σπανίως χρησιμοποιώ την λέξη "απόδειξη" και τις άλλες συγγενικές της. Την έγραψα εδώ, απλά διότι ο αριθμός των σχολίων είναι κάτι το μετρήσιμο, οπότε μπορεί όντως να αποδειχθεί. - Αυτοαναιρείσαι γενικώς. Δε χρησιμοποιώ τη λέξη απόδειξη, αλλά ζητάω διακαώς από κάποιον (που του τα έχω κάνει τσουρέκια, χωρίς να μ'ενοχλήσει νωρίτερα) να αναιρέσει τα επιχειρήματά μου. Δε θέλει ρε παιδάκι μου, κανείς στη θέση του δε θα ήθελε. Ποιος είσαι τελοσπάντων; Μπες στο blog του πρωθυπουργού και πες το 1/10 αυτών που λες εδώ, γιατί σου έφερε το ΔΝΤ, αν φυσικά τολμάς.

    Αν νομίζεις πως γράφω ότι γράφω εδώ για να καταδείξω το "λάθος" οποιουδήποτε, μάλλον δεν κατάλαβες. - Αλλά γιατί γράφεις; Για πες μου, να καταλάβω κι εγώ, που με έχει πνίξει η ηλιθιότητα. Δε αφορούν κανέναν οι απόψεις σου. Το κατάλαβες; Με το που τοποθετήθηκες, οι υπόλοιποι έκοψαν, τους είναι απλά αδιάφορες. Και περισσότερο, τους είσαι ανεπιθύμητος, καθώς δεν έχεις τρόπους.

    Δεν ξέρω αν το κατάλαβες, αλλά μου συμπεριφέρεσαι όπως με κατηγορείς πως συμπεριφέρομαι εγώ στον drmakspy. - Εσύ μου έδωσες το δικαίωμα με τη στάση σου. Το ίδιο δικαίωμα, που εσύ μόνος σου πήρες κακοπροαίρετα, χωρίς να στο δώσει κανείς.

    Δεν "πρέπει" να κάνω τίποτα απέναντί σου. Ούτε φυσικά να απαντήσω στην ερώτησή σου, γι αυτό και δεν θα απαντήσω. Σου επαναλαμβάνω, έκατσα να σου απαντήσω, απλά και μόνο επειδή είχα όρεξη, αλλιώς δεν θα το έκανα. - Τιμή μου, που απάντησες. Αν δε απαντούσες κάτι θα μου έλειπε ειλικρινά... από τα τόσα ενδιαφέροντα που είχες πάλι για μένα. Και δεν απαντάς, γιατί δε μπορείς, είσαι ανίκανος. Ποιος είσαι εσύ αγόρι μου; Όνομα έχεις; Τον γνωρίζεις προσωπικά; Αν όχι, εγώ προσωπικά απαξιώνω και σένα και τις σκέψεις σου, μου έχεις δώσει κάθε δικαίωμα.
    Αν θες να γράψεις ξανά και ο εγωισμός σου δε σ' αφήνει, γράψε στο kapoiakapoukapote@gmail.com, γιατί εδώ πλέον οι απόψεις σου δε αφορούν κανέναν, αν δε το κατάλαβες ήδη. Μας είσαι ανεπιθύμητος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δεν ξέρω αν διαβάζεις αυτά που γράφεις. Πάντως εγώ υποστηρίζω πως όχι, διότι πως γίνεται ενώ λες ότι οι απόψεις μου δεν αφορούν κανένα (ουτε εσένα), και ότι είμαι ανεπιθύμητος (και για σένα), ταυτόχρονα μου δίνεις το μαιλ σου να σου "γράψω" εκεί;
    Και να ήταν μόνο αυτό: γράφεις σχόλιο απευθυνόμενη σε μένα, με ρωτάς και κάτι, σου απαντάω (στο σχόλιο -όχι στην ερώτηση), και σένα η άμεση απάντηση σου είναι ότι είμαι ανεπιθύμητος κτλ κτλ. Ε τι με ρωτάς τότε;

    Καταλαβαίνεις τώρα γιατί δεν πρόκειται όχι μόνο να σου γράψω στο μαιλ σου, αλλά και οπουδήποτε αλλού;
    καλή λευτεριά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Δε πας καλά, είναι σίγουρο πλέον.
    Δε παίρνεις το κουβαδάκι σου, να πας σε άλλη παραλία, να ησυχάσουμε κι εμείς κι εσύ;
    Να σου μάθω ανάγνωση, δε με αφορά, φτάνει που διαβάζεις και καταλαβαίνεις, και αυτό μου αρκεί.
    Καλή λευτεριά;
    Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ!
    Άρα αυτό σημαίνει ότι δε θα ξανά έχουμε νέα σου! Γιούπι! Αυτή είναι λευτεριά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ποιός έριξε logo εδώ μέσα και κόλλησε αυτός ο μαλάκας ο Haris;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Drmakspy, eίδες τελικά πόσο δημιουργικά ήταν τα σχόλιά μου; Σου προσέλκυσα καινούριους σχολιαστές και οπαδούς. Και, εκτός αυτού, εγώ είμαι η αιτία που από όλες τις αναρτήσεις σου σε όλο το μπλογκ σου, αυτή εδώ έχει τα περισσότερα σχόλια. Αφού θεωρείς τον αριθμό των σχολίων ως απόδειξη και ένδειξη αξιότητας κάποιου μπλογκερ, τότε εγώ συνέβαλα στο να θεωρείς ένας "καλός μπλογκερ" με πολλά σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ο αριθμός μετράει όταν είναι σχόλια ουσιαστικά όχι όταν οφείλονται σε ανούσιες συζητήσεις αγαπητέ... Χαιρομαι για την ποιότητα των σχολιαστών μου πρώτα, για την ποιότητα των σχολίων τους μετά και μόνο στο τέλος για τον αριθμό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ας είναι. Αλλά ακόμα και έτσι έμαθες κάτι: μόνος σου με περιφρόνησεις για τα λίγα μου σχόλια, ενώ τώρα πια κατάλαβες πως δεν έχει νόημα ο αριθμός τους, αλλά η ποιότητά τους. Γιατί πριν δεν το πίστευες αυτό. Τουλάχιστο δεν έγραψες κάτι τέτοιο. Και τώρα πια που το κατάλαβες αυτό, θεωρώ πως είσαι έτοιμος να σου εξηγήσω γιατί έχω τόσα λίγα σχόλια: είναι εντελώς συνειδητά και από δική μου επιλογή να ΜΗΝ έχω σχόλια. Πριν κάνω αυτή την επιλογή είχα υπερβολικά πιο πολλά σχόλια ακόμα και από το τα περισσότερά σου, που είναι αυτά εδώ, δηλαδή 39 τον αριθμό.

    Οπότε, όπως κατάλαβες, τα σχόλιά μου είναι όντως πολύ δημιουργικά: όχι μόνο αύξησαν τον αριθμό των σχολίων σου, όχι μόνο σου έφεραν καινούριους σχολιαστές και οπαδούς, αλλά έμαθες να ξεχωρίζεις την ποιότητα από την ποσότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Σαν δάσκαλος Haris, δε θα ήσουν με τίποτα ο Σωκράτης.
    Οι τακτικές σου είναι ιδιόρρυθμες, εξεζητημένες, περίεργες. Μακάρι να μπορούσες να συνοψίσεις, σε κάποιες λίγες αράδες και όχι με τόσο μακροσκελή, εγωπαθή σχόλια, για να καταλήξεις σε συμπέρασμα.
    Ας είναι όμως κι έτσι.
    Πιστεύω τώρα να τα βρήκατε, αφού καταλήξαμε σε συμπέρασμα και να εγκαταλείψεις τη πρότερη στάση σου, αυτή που με έκανε διαρκώς να αντιπαρατίθεμαι μαζί σου.
    Δε θα δώσω συνέχεια κι ελπίζω το ίδιο να κάνεις κι εσύ.
    Νομίζω υπάρχουν εποικοδομητικότερα πράγματα, για να ασχοληθούμε.
    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμη, δεν ξέρω τι σε κάνει να πιστεύεις ακόμα ότι ασχολούμαι μαζί σου, ή έστω ότι σε θέσαμε ως ένα είδος διαιτητή εδώ πέρα. Προσωπικά μαζί σου σταμάτησα πριν πολλά σχόλια "να δίνω συνέχεια".
    Δεν μπορώ να πω, γενικά όλα τα σχόλιά σου που απευθύνονται σε μένα -για κάποιον που διαβάζει πίσω από τις γραμμές- έχουν κάτι το θετικό για μένα, ωστόσο αυτό δεν επηρεάζει οτιδήποτε άλλο.
    Αν την προηγούμενη φορά σου απάντησα επειδή είχα ορεξούλες, σήμερα σου απαντάω για να το ξεκαθαρίσω αυτό, γιατί καμιά φορά η σιωπή μπορεί να θεωρηθεί ως συγκατάβαση. Οπότε ας το θεωρήσουμε ως δεδομένο για να μην χρειαστεί να ξαναγράψω ότι η σιωπή μου απέναντί σου δείχνει έστω και την ελάχιστη συμφωνία/συγκατάβαση: δεν θα σου ξανα-απαντήσω σε οτιδήποτε.
    Και αφού το πρόβλημα εγώ το δημιούργησα, εγώ μόνο μπορώ να πω αν κάτι ολοκληρώθηκε, όπως υποστηρίζεις στο τελευταίο σου σχόλιο. Σιγά μην ήταν ο σκόπος μου απλά να δείξω στον οικοδεσπότη ότι έχει διαφορά η ποιότητα από την ποσότητα. Αυτά είναι πράγματα που μαθαίνει κανείς ως την ηλικία των 10 ετών. Τώρα αν κάποιος δεν το κατάλαβε δεν φταίω εγώ, ούτε το έθεσα ως σκοπό μου. Με λίγα λόγια, απ' την πλευρά μου τίποτε δεν έληξε. Φυσικά τον οικοδεσπότη δεν τον ενδιαφέρει, αλλά ούτε εμένα με ενδιαφέρει που δεν τον ενδιαφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Πάλι καλά, που δε σχολιάζεις τα σχόλια μου!
    Πάλι καλά, που δε μου γράφεις, κι μ' έχεις γραμμένη.....!
    Πάλι καλά, που δεν ασχολείσαι μαζί μου!
    Ποιος με όρισε εμένα διαιτητή;
    Ο ίδιος που όρισε κι εσένα παντογνώστη κριτή!
    Ό, τι αναφέρετε σε σένα, φυσικά έχει κάτι θετικό, το καταλάβαμε αυτό..... Εσύ και η αύρα.....
    Φυσικά εσύ θα πεις ότι κάτι ολοκληρώθηκε..... Εσύ δεν είσαι ο Θεός;
    Πάλι καλά, που δε σε ενδιαφέρει, όπως λες στο τέλος..... Σκέψου να σ' ενδιέφερε κιόλας.....
    Μπουχαχαχα!
    "Οπότε ας το θεωρήσουμε ως δεδομένο για να μην χρειαστεί να ξαναγράψω ότι η σιωπή μου απέναντί σου δείχνει έστω και την ελάχιστη συμφωνία/συγκατάβαση: δεν θα σου ξανα-απαντήσω σε οτιδήποτε" ΈΓΡΑΨΕΣ
    Να το δω και να μη το πιστέψω.
    Ελπίζω τουλάχιστον να το πιστέψει κι ο εγωϊσμός σου και να μην αλλάξεις άποψη!
    Άντε να δούμε τη καλή λευτεριά που ευχήθηκες!

    Υ.Γ. Αν δώσεις τη διαφωνία μας εν γένει σε κάποιον ειδικό, ολόκληρη, θα κάνει πάρτι ο άνθρωπος με τις θέσεις σου, τις απόψεις σου και τα επιχειρηματά σου, και ίσως τη χρησιμοποιήσει για διδακτορικό επάνω στον ειρμό σκέψης.
    Που τα έχουν ρε γαμώτο τα καλά....., κι εγώ δε μπορώ να βρω ποτέ;
    Δε με παίζει πια, κι εγώ τώρα θα κλαίω.....
    Ε ρε πλάκες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή